Karácsony Somlói wines
Welcome to Fazekas Borpince

A Fazekas család vásárhelyi őseit már évszázadok óta somlói szőlősgazdák, vincellérek között találjuk. A Somló első szakképzett borásza is a családból került ki az 1800-as években, a házigazda Fazekas András dédöregapja személyében.

A Fazekas borászat termőterületei a Somló déli oldalán található. A pincészet egész évben várja a borok szerelmesit, az arra látogatókat, csoportokat. A Somló hegy lábánál a 8.sz. főútról lekanyarodva már jól látható a hegy közepén ékeskedő, hétlyukú Fazekas Pince.  A vendégek zamataiban friss, letisztult színeiben tündöklő több évtizedes somlói bort is kostólhatnak itt.

A pincészet szőlőtermesztéssel, bor-és pezsgőkészítéssel, valamint palackozással – bérpalackozással is foglalkozik. A Fazekas pincészet pezsgőüzeme a Somló hegy lábánál fekvő kis faluban, Somlóvásárhelyen található. Itt ízlelhetik meg a Magyarországon egyedülálló Somló pezsgőt, valamint az ínyencekről sem feledkeztünk meg, hiszen a bormúzeumban kitűnő évjáratú  borokat is tudnak kóstolni. 

Az üzemmel szemben 100 főt befogadó rendezvényterem is rendelkezésre áll, ahol baráti összejövetelek, bor- és pezsgőkóstolók, ballagások, családi rendezvények lebonyolítását is tudják vállalni. 

https://facebook.com/fazekas.boraszat

Specials

The page you requested cannot be found!

The page you requested cannot be found.
Fazekas Borpince © 2015
Powered By Kreator Advertising